Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση - του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου μετά τη συνάντηση με την I.L.O.


  “Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας μετά την καταγγελία της ΓΣΕΕ και την προσφυγή της ήταν καταπέλτης ως προς το πόρισμα του.
Βρίσκεται εδώ υψηλότατο κλιμάκιο του ILO για να ελέγξει την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα για την παραβίαση διεθνών συμβάσεων εργασίας και στον τομέα της αμοιβής της εργασίας και στον τομέα των όρων εργασίας.
Πιστεύουμε ότι η παρέμβαση αυτή τους Διεθνούς Γραφείου Εργασίας θα γίνει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στις Βρυξέλλες και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



Μια παρέμβαση που μπορεί να αποκαλύψει την τεράστια αποδυνάμωση, αποσυντονισμό μέχρι διάλυση του συστήματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των αποτελεσμάτων που αποτελούν την καρδιά του κοινωνικού κεκτημένου, αυτό που χρόνια οικοδομήθηκε με αίμα και αγώνες των εργαζομένων στην Ευρώπη.”



Ερώτηση δημοσιογράφου: Η κυβέρνηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής και νέων μέτρων, κυρίως εισπρακτικού χαραχτήρα προκειμένου να ανταποκριθεί στις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της προς την τρόικα. Ποια θα είναι η στάση της ΓΣΕΕ;



“Toν τελευταίο καιρό η χώρα μας περνάει τον εφιάλτη του Σαββατοκύριακου .
Κάθε Σαββατοκύριακο η απειλή της πτώχευσης οι ψίθυροι της πτώχευσης ,η κατάρρευση των πάντων ακούγεται και ξανακούγεται. Αυτό που ζητούν οι δανειστές από τη χώρα είναι αδιανόητο. Ναι να σωθεί η χώρα αλλά η χώρα αυτή δεν είναι τα όρη δεν είναι τα γήπεδα. Είναι οι άνθρωποι της και χρειάζεται να σωθούν πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποι. Με αξιοπρέπεια να περάσουμε τη δύσκολη στιγμή.



Τα μέτρα που ζητούν είναι άδικα ,άνισα και γι’ αυτό με κάθε τρόπο θα τα αντιπαλέψουμε.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου